Lelki háttér: mit él át az, akit megcsaltak?

A cikk szerzője: Dr. Mészáros Ádám
|
2011. október 7. - 11:19

A napokban egy nehéz helyzetben levő, de mégis erős hölgy számolt be arról, hogy érzi magát, miután megcsalta a párja. Azt hiszem, lehet belőle tanulni, ezért az ő engedélyével bemásolok ide egy kis részletet:

„Vannak különböző stádiumok, melyeken keresztül megy ilyenkor a megcsalt.

Ha ezeket ismerik az emberek, és fel tudnak rá készülni, akkor nem lesz olyan nehéz megbírkózni velük, sokkal nagyobb az esélye, hogy együtt marad a pár.

pl:

1. rájön az ember, hogy több, nagyon kedves férfi érdeklődik felőle. (sztem tilos ilyenkor ellentétes nemű embernek kisírni magát)

2. Amikor minden reménytelennek néz ki, az ember a fájdalmában szintén „átértékeli” a házasságát. „nem is volt jó, mert ez is, az is probléma volt”. Ezért úgy gondolja, hogy nem is érdemes harcolni érte. EZ NAGYON KOMOLY PRÓBATÉTEL! Tudatosan kell a jó dolgokra koncentrálni, máskülönben itt befejezi az ember!

3. Akkora a fájdalom + a 2-es pont miatt a megcsalt szeretné beadni a válópert. Nálam is volt ilyen, de volt segítőm (segítőim), aki rám kiabált, hogy nem tehetem meg. Ezzel csak a férjem lelkiismeret furdalását csökkenteném, és a saját életünket tenném tönkre. (ha nem oldja meg az ember a problémákat, a következő kapcsolatában halmozottan fognak jelentkezni)

4. Sokszor üvölteni tudnék vele, a sok évnyi sunyi, hazug viselkedésért.”