féltékenység

A megcsalás a legveszélyesebb jelenség, amit az ember átélhet a párkapcsolatában: nincs annál rosszabb, mint amikor megtörtént, és onnantól már semmi nem olyan, mint régen volt…

Rossz kedv, sok-sok dilemma, saját magunk és a párunk utálata… nap mint nap gyötörnek ezek az érzések.

Lehet tenni ezzel kapcsolatban!

Most itt a gyors segítség: töltse le magának ingyenes ajándékainkat! Így megismerheti azokat a bevált módszereket, amelyekkel végre rendbehozhatja a kapcsolatát:

megcsalt, megcsal

féltékenység

Mi az, amit megtudhat belőle?

Több, mint 70 új tippet kap ahhoz, hogy Önnek és a párjának ne kelljen tovább szenvednie, hanem sikerüljön a nehézségeket átbeszélni és megoldani:

  • Mi vezetett el a megcsaláshoz?
  • Mi történik, ha nincs egyensúly a kapcsolatunkban?
  • Hogyan kezeljük a feszült helyzeteket?
  • Bizalom, őszinteség, kommunikáció? Miért fontosak ezek az általános fogalmak?
  • Mit tehetek, ha a párom vagy én miatt a kapcsolatunk a szenvedésről szól?
  • Hogyan tudok áttörő sikert elérni a kapcsolatunk megjavításában?

Önnek való, ha…

  • elege van a gondokból, és nem akar több nehéz időszakot
  • szereti a párját, de a félrelépés miatt nem tud igazán kijönni vele
  • egyszerűen nyugodtabban és boldogan szeretne élni,
  • már vagy tíz könyvet elolvasott a hűtlenség témájában, de alapjaiban nem változott semmi.


megcsalás, hűtlenség, félrelépés

féltékenység

Néhány bevált módszer, amelyeket megtanulhat az ingyenesen letölthető ajándékokból:

  • 3 bevált trükk – hogyan hozzuk helyre a hibáinkat
  • A kitárulkozás technikája
  • Féltékenység-csökkentő beszélgetések titka
  • A döntés: menjek vagy maradjak?
  • Mi legyen a szerető sorsa?
  • Megcsalt! 5 azonnali teendő
  • A hűtlen társ visszahódítása

De mi is számít megcsalásnak?

Egy pillantástól kezdődően egészen a rendszeres szexuális együttlétig terjed a skála, melynek egyetlen lépcsőfokát sem szeretjük párkapcsolatunkban, házasságunkban megtapasztalni.

Természetesen a mérce mindenkinél máshol van, s míg egyesek számára nem okoz problémát, ha partnerük megnéz egy ellenkező neműt a szórakozóhelyen, addig mások már ennyitől is féltékenységtől szenvednek.

A párkapcsolati konfliktusok nagy részét a kimondatlan dolgok, és a meg nem beszélt szituációk okozzák, ebbe beleértve természetesen a hűtlenséget is. Tapasztalatom szerint egy kapcsolat túlélhet egy félrelépést, ha képesek a felek azt megbeszélni, és a hűtlenség kezelésének pontos lépésein végighaladnak (az oldal aljára görgetve megtalálható ingyenes könyvemben ezekre a lépésekre részletesen is kitérek.)

Sokan azt hiszik, hogy elégséges a megcsalás krízisét úgy kezelni, hogy a pár leül és szembenéz azokkal a problémákkal, melyek odáig vezettek, hogy az egyik, vagy esetleg mindkét fél máshol keresse a boldogságot – legyen szó puszta szexualitásról, vagy érzelmi megcsalásról. De ez nem elég, hiszen gondoljunk csak bele:

  • mi van olyankor, ha a hűtlen félnek esze ágában sincs visszatérni a kapcsolatba?
  • ha a megcsalt fél nem tudja feldolgozni a történteket? Nem tud megbocsátani, össztörik, nem akarja a folytatást?
  • mit kezdjünk bántó emlékekkel?
  • fogunk-e még valaha bízni egymásban?
  • ki tud-e a bűnös szerepéből kerülni valaha a hűtlen fél?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphat ingyenes könyvemből, amelyet megcsalás utáni krízishelyzetben jó szívvel ajánlok pároknak, házaspároknak. A cikk végére görgetve máris letöltheti!

A megcsalás legismertebb oka

A megcsalás hátterében 9 fő ok áll, amit azonban a legtöbben ismernek, az a férfi, illetve női szerep újbóli megtapasztalása. A „nőnek/férfinak akartam magam érezni” az egyik leggyakrabban elhangzó mondat akkor, amikor a félrelépés okait szeretnénk feltárni.

A háttérben megbújó okok feltérképezése azonban jóval bonyolultabb lélekrajzot kíván meg. Gyökerezhetnek a problémák a gyermekkorból, a látott és elsajátított nemi szerepek, viselkedések kapcsán, de a párkapcsolatban felgyülemlett sérelmek vagy az egymástól való elhidegülés is vezethetnek oda, hogy egyik vagy másik fél nyit olyan kapcsolat irányába, amelyet eleinte teljesen kizártnak tartott.

Alacsony önértékelés, titkolózás, hűségi megállapodás megszegése?

Általános definíciót tehát nagyon nehéz lenne megfogalmazni tehát a megcsalásra, s talán lehetetlen is éppen azért, mert mindenki számára mást jelent.

Legyen szó azonban akár egy „ártatlan” csókról, akár egy hosszú hónapokon, éveken át fenntartott viszonyról, a szituációk megegyeznek abban, hogy az érintettek egy ideig titkolják partnerük előtt, hogy valójában tilosban járnak.

És valójában ezzel a kizárólagosság és hűség elvében való kimondott vagy ki nem mondott, de a kapcsolatban ott levő megegyezést szegik meg a társuk felé.

 Lehet még tenni valamit?

A megcsalást elszenvedő fél számára sok esetben nem azt a legnehezebb feldolgozni, hogy a kedves máshoz ért, és egy harmadikkal tapasztalta meg a szexualitás vagy érzelmi kapcsolódás „gyönyöreit”, sokkal inkább a becsapottság, a megalázottság, és a bizalom teljes megszűnése okoz komoly lelki dilemmákat és fájdalmat.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kapcsolat ne volna megmenthető, ám ehhez nélkülözhetetlen, hogy a felek legalább egyike akarja a folytatást és a megoldások keresését.

Sok esetben szakember segítsége nélkül nem képes újra felépülni a bizalom, hiszen a partnerek gyakran elbeszélnek egymás mellett és hibás megoldási stratégiát választanak a kapcsolatuk megmentésére.

A megcsalás okozta sebek begyógyulásához idő, és tanulható hozzáállás szükségesek!

Ha esetleg még nem tette volna, akkor most feltétlenül töltse le magának ezt az ingyenes ajándékcsomagot: