Tanácsok hölgyeknek, akiket megcsalt a barátja

A cikk szerzője: Dr. Mészáros Ádám
|
2015. április 1. - 14:20

Egy megcsalás feldolgozása sokszor nem könnyű, ha már egy ideje együtt vagyunk párunkkal, és legyen szó mély kapcsolatról, ahol van közös múlt és egy eltervezett jövőkép is él a fejünkben.

  • Miért lép félre akkor a férfi, ha látszólag minden rendben van?
  • Olyan vágyai vannak, amelyeket nem mer elmondani, kiélni egy párkapcsolatban?
  • Esetleg kizárólag a vére hajtja, és a hódítás izgalma miatt jár tilosban
  • Egyetlen félrelépés kevésbé veszélyes, mint a többszöri alkalmak?
  • Én vagyok a hibás vagy a barátom?
  • Biztos, hogy az volt a probléma, amiről ő beszámolt?

Olyan jogosan felmerülő kérdések ezek, amelyek minden nő fejében felmerülnek, miután kiheverik az első sokkot. Mit tegyünk? Íme tömören és röviden az első lépések, amelyeken végig kell haladni:

1) Dolgozzuk fel minél előbb!

Megcsaltnak lenni nem jó.  Önértékelésünk, magabiztosságunk látja kárát, hogy a fájdalomról, amely szinte biztosan a megvilágosodással jár együtt, már ne is szóljunk. Egyéni élettapasztalat, személyiség és vérmérséklet függvénye, hogy miként reagálunk a hűtlenség tényére. De ha elakadunk saját magunk „összeszedésében”, nem fogunk tudni felelősen továbblépni.

2) Döntsünk először mi magunk!

A barátunkhoz fűződő érzelmeik és az ő felénk irányuló hozzáállása egyértelműen befolyásolják, hogy szeretnénk-e folytatni, látunk-e esélyt arra, hogy helyrehozzuk a kapcsolatot akkor, amikor a bizalom alapjaiban rendült meg a másik személyben. Amíg nem hoztunk biztos döntést a továbblépést illetően, nehéz előre lépni egy kapcsolatban. Ezért ez a legfontosabb: akarom vagy nem.

3) Tudatosan építsük újra a kapcsolatunkat!

Kölcsönös hajlandóság esetén egymás hibáztatása, a múlt ostoba felhánytorgatása helyett érdemes inkább új lapokkal indítani, természetesen nem elfeledkezve a múltban történtekről, mely átbeszélést, és az okok feltárását igényli.

Az ingyenesen letölthető,  megcsalásról szóló minikönyvemmel szakszerűen indíthatja el kapcsolatát egy olyan úton, mely során sikerülhet hatásosan feldolgozni a hűtlenséget, a párja visszatalál Önhöz, és boldogan tudják újrakezdeni a kapcsolatot.