Megcsaltak figyelem! Fontos üzenet!

A cikk szerzője: Dr. Mészáros Ádám
|
2011. október 7. - 11:28

A hűtlen fél, miután kiderült a félrelépés, általában elkezdi megmagyarázni, hogy mi vezetett a hűtlenségéhez. E magyarázkodás sok esetben kritikává alakul, és a társát kezdi el hibáztatni. Ezáltal a saját felelősségéről megfeledkezhet, és csökkenti a saját lelkiismeret-furdalását a dologgal kapcsolatban.

Sajnos sokan az ilyen kritikákat nagyon magukra veszik, és azt gondolják, hogy kizárólag ők tehetnek arról, hogy a párjuk megcsalta őket. Holott a valóság az, hogy a megcsalás közös munka eredménye, és a hűtlen fél legalább annyira felelős a történtekért, mint a másik.

Éppen ezért egy fontos gondolatot szeretnék megosztani minden olvasómmal:

“A legfontosabb – mondja Bálint Éva szexológus-pszichológus –, hogy ha hűtlenek hozzánk, az nem rólunk szól. A párunk hűtlensége nem minket jellemez. Nem mi leszünk csúnyábbak, rosszabbak, kevesebbek attól, hogy ő félrelép. És nem azért lép félre, mert nem talál elég szépnek, jónak, tökéletesnek bennünket. A hűtlensége az ő testi-lelki igénye, az ő cselekedete, amit valamiért meg kellett tennie. Legfőképpen azért, hogy tanuljon belőle, tapasztalatot nyerjen, például arról, milyen tisztességtelennek lenni, fájdalmat okozni, bűntudatot érezni, milyen bujkálni, tilosban járni. Vagy éppen azért, és legtöbbször ez a motiváció, hogy kompenzálja alacsony önértékelését.”

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes könyvünkért és online tanfolyamunkért, amelyet már több, mint 20.000 magyar házaspár töltött le magának:

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

AJÁNDÉK minikönyv
117 napos minitanfolyam
az Ön és párja közötti
konfliktusok kezeléséről

e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév

E-mail cím

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Hogyan tud egy pár kijönni a megcsalás okozta válságból? Videó itt:

Cikkek téma szerint