Megcsalva lenni nem jó!

A cikk szerzője: Dr. Mészáros Ádám
|
2010. augusztus 17. - 15:29

Nincs annál fájóbb érzés, mint amikor kiderül: a párunkban már nem bízhatunk, mert az érzései már nem azok, amelyek régen voltak.

Megcsalva lenni nem jó – tipikus érzések

Amikor valakit megcsalnak, akkor általában az alábbiak valamelyike szerint érzi magát:

1) lelkileg teljesen kiborul, idegileg kikészül

2) szégyelli, hogy vele ilyen történt

3) feldühödik a helyzeten és a párján

4) nem akarja elveszíteni a párját

5) csalódott, hogy beigazolódott az, amit sejtett.

Önre (illetve a párjára) melyik a jellemző?

Mielőtt azt hinné, hogy csak Ön érez így, hadd tárjam fel a valóságot: ezek az érzések nem véletlenek, nem ritkák, szinte minden egyes párnál jelentkeznek, ahol félrelépés történt.

Íme két valós történet:

„1,5 évig éltem együtt a párommal. Tavaly nyáron ő beleszeretett egy nála sokkal fiatalabb lányba. Egy év után ismét együtt vagyunk. De ez már nem olyan. Én elég sűrűn emlegetem neki a lányt. Ez elég nagy problémát okoz a kapcsolatunkban, de nem tudom elviselni, hogy miatta elhagyott a párom, akivel soha semmi gondunk nem volt. Lelkileg teljesen kikészültem, és nagyon csalódott vagyok!”

„A problémám az, hogy megcsalt a párom egy nővel, ami állítólag egyszeri volt. Én jöttem rá teljesen véletlenül. Azóta is egy cégen belül dolgoznak, és a mai napig járnak együtt munkamegbeszélésre is. Szégyellem, hogy ez megtörtént, pedig lehet, hogy nem is nekem kellene?!.”

Hogy ilyen érzések mellett milyen lépések segítenek a helyzetből kijönni, és melyek ronthatják a párjával való kapcsolatát? Tudja meg ingyenes tanfolyamunkból!