Mi a teendő, ha egy feleség félrelép?

A cikk szerzője: Dr. Mészáros Ádám
|
2014. december 10. - 11:12

Míg a teremtés koronáiról sokan gondolják úgy, hogy kizárólag a szexualitást és az otthon esetleg ki nem élt vágyak megvalósulását keresik a férfiak egy félrelépéstben, addig a hölgyekről a közgondolkodásban azt gondolják, hogy gyakran érzelmi hiányérzetüket is igyekeznek pótolni, ha egy külső kapcsolat mellett döntenek.

A női hűtlenség kérdését hosszasan boncolgathatnánk, hiszen függetlenül attól, hogy házasságról, élettársi kapcsolatról, vagy még a kezdeti együttjárásról van szó, a nők esetében mindig több tényezőt gondolnak sokan a konkrét megcsalásig. De mi az igazság? Mi áll egy feleség félrelépése hátterében? Mit lehet tenni ellene?

Hétköznapi problémák

Amikor egy pár úgy dönt, hogy kapcsolatukat házassággal, és minden velejáró elköteleződéssel megerősítik, akkor hűséget fogadnak egymásnak – jobb esetben- egy életre. Ám a kezdeti boldogság és a közös élet izgalmai mellett nehéz elképzelni, hogy milyen lesz majd az, amikor valóban megoldásra váró problémák merülnek fel a mindennapokat illetően.

  • Ki menjen a gyerekért az iskolába?
  • Hogyan oldják meg az extra kiadásokat?
  • Ki fogja elvégezni a házimunkát, amikor mindketten fáradtan érnek haza a munkából?
  • Egy fárasztó nap után ki páytolgatja a másikat?

Olyan kérdések ezek, melyek a legtöbb házasságban felmerülnek. Örök vita tárgyát képezi, hogy a családfenntartó férfi mennyire vesz részt a közös teendőkben, illetve mindent ráhagy-e a feleségre, aki a gyermekek növekedésével ugyanúgy szeretne saját jövedelmet, karriert, önmegvalósítást. De vajon emiatt lenne hűtlen egy feleség? Részben igen, nemsokára megnézzük, miért is.

Érzelmi és szexuális hiányok

Természetesen nem kizárt, hogy a nő jóval nagyobb szexuális étvággyal rendelkezik, mint partnere, de az esetek többségében az érzelmek jelentős szerepet játszanak abban, hogy egy nő a félrelépés mellett döntsön. Éppen ezért van az, hogy a megcsalás a hölgyek részéről általában valamiféle „lelki” plusszal jár, ami képes akár alapjaiban megrengetni a házasságot. Esetükben ugyanis gyakran nem pusztán testiségről van szó a harmadik személlyel, hanem sokszor érzelmi hűtlenséggel is társul mindez.

De mit is értünk érzelmek alatt?

Minden nő alapvető igénye, hogy nőnek érezhesse magát egy férfi mellett. Megkapja az ezzel járó figyelmességet és elismerést:

  • Csinos vagy!
  • Büszke vagyok Rád!
  • Jó anya vagy!
  • Beszélgetnék Veled, érdekelsz!

No ezen visszajelzések valamilyen arányára vágyik sokszor egy nő. És a hétköznapok során, egy elszürkülő kapcsolatban ezekből egyre kevesebb jut neki.

A külső kapcsolatban valójában ezeket a visszajelzéseket keresi és kapja meg egy félrelépő feleség. Nem a szerető személyéért van oda, hanem azokért a visszajelzésekért, amit a szerető megad neki.

Ha valaki ezeket a visszajelzéseket nem kapja meg a házasságában, akkor előbb vagy utóbb vonzódni fog azokhoz, akik ezt megadják neki.

A félrelépő feleségek gyermekkora

Elsőre meglepőnek tűnik, hogy egy elismerésre, figyelmességre és dicséretre képes férjet is megcsalhatnak. Vajon miért? Mégsem igaz semmi a fent írtakból?

De igaz minden korábbi állítás azzal kiegészítve, hogy a megcsalás valódi oka sokszor a gyermekkorban keresendő: ha egy nőt gyermekkorában nem értékeltek, elutasítottak, akkor felnőtt korábban sokkal erősebben keresi azokat az ingereket, amelyekben azt érezheti, hogy kell másoknak.

Ha egy nőt gyermekkorában az édesapja nem fogadott el, akkor ezt az elnemfogadást próbálja felnőttkorban bepótolni. És bizony amint kívülről egy kis elfogadást és figyelmet érez, máris közeledik a pozitív visszajelzések forrásához… Pedig amit gyerekkorban nem kaptunk meg, azt soha nem pótolhatjuk felnőttkorban igazán.

Hogy házasságtörés történik, vagy egy párkapcsolatból kacsingat kifelé a nő, a hűtlenség tényének szempontjából gyakorlatilag mindegy is. Nyilván, a következmények, és az esetleges válás egészen más kimenetellel járnak, különösen, ha gyermekek is érintettek az ügyben.

Vannak azonban olyan lépések, amelyeket ha valaki megtesz, akkor a kapcsolatát nagyon gyorsan rendezheti. Erről szóló ingyenes könyvemet most minden kedves Olvasóm letöltheti az oldal alján.