Hűtlen feleség: mit tegyünk?

A cikk szerzője: Dr. Mészáros Ádám
|
2014. december 17. - 12:40

A téma kapcsán előszeretettel gondoljuk azt, hogy kizárólag a férfiakat hajtja a vadászösztön, és ezért van szükségük újabb és újabb hódításokra, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy a nők is hajlamosak a félrelépésre.

A harmadik személlyel fenntartott külső kapcsolat már akkor sem elfogadható társadalmunkban, ha a partnerek még nem házasodtak össze. Abban az esetben viszont a helyzet már komolyabb, ha a pár már a házasság intézményével is szentesítette kapcsolatát.

De vajon mi visz rá egy feleséget, hogy megcsalja a férjét?

Miért lesz hűtlen egy nő?

1) A legtöbben azzal magyarázzák a nők félrelépését, hogy a megcsalás kiváló táptalajául szolgálnak a mindennapjaink: a szexualitás az utcán, az interneten, a médiában, a munkahelyen vagy szabadidő kapcsán is jelen van életünkben, a kísértést gyakorlatilag ki sem kerülhetjük.

2) Akik egy kicsit mélyebben gondolkodnak a témáról, egész jól sejtik: a nemek eltérő hozzáállása, felfogása és működése is a háttérben állhat, hiszen a nők érzelmi biztonságra, megbecsülésre, szerelemre vágynak, amit sokszor egy több éves házasságban nem kapnak meg.

Természetesen nem mehetünk el amellett, amikor a férj figyelmetlensége vezet gyakorlatilag ahhoz, hogy mintegy jól működő gazdasági életközösségben éljenek a feleséggel, kihagyva a szexualitás és a szenvedély minden varázsát életükből. Az ilyen egymás mellett élés egy idő után kibukik valamelyik félnél, és a boldogságot, a nemiségben való megbecsülést máshol fogja keresni az egyik ember. Társadalmunkban még mindig él az a felfogás, miszerint a hűtlen férjnek jár a kicsapongás, hiszen valószínűleg nem kap meg valamit otthon, és egyébként is hajtja a vére. Ha azonban ugyanezt egy nő teszi meg, akkor annak erkölcsisége és tisztasága máris megkérdőjelezhető.

3) Persze nem biztos, hogy mindig a partner a hibás, és kár is lenne ujjal mutogatni a másikra, hiszen:

a) Mindannyian jól ismerjük azokat a szituációkat, amikor a gyermeknevelés, a karrier, az otthoni teendők között rohangászva valahogy elfelejtünk nők lenni, és megélni mindazt az érzékiséget, ami nőként bennünk lakozik.

b) Az esetek 95%-ában azzal találkozunk valójában, hogy a nő által megélt hiányok azért olyan erősek, mert az odafigyelést, a törődést valójában gyermekkorában sem kapta meg. És egy külső kapcsolatban ezeket a hiányokat igyekszik „betömni”. (Így válhat világossá és érthetővé az, hogy hogy történhet meg az, hogy esetenként még a legfigyelmesebb, legférfiasabb, legelfogadóbb férjet is megcsalják.)

Mikor mondhatjuk, hogy hűtlen egy feleség? Mit tegyünk, ha megtörtént a baj?


A hűtlenség fogalma mindenkinél máshol kezdődik, de abban azért megegyeznek a vélemények, hogy a harmadik féllel kialakított szexuális kapcsolat messzemenően kimeríti azt.

Abban az esetben, ha mindkét fél lát esélyt a változásra, és a helyzet idővel történő rendezésére, akkor akár szakember segítségét kérve, de mindenképpen érdemes megmenteni azt a szépet, ami egykoron a partnerek között volt. Ebben nyújt segítséget ingyenesen letölthető könyvem is, amelyet az oldal alján Ön is letölthet.